Nyheter:

Statsminister Erna Solberg (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) under et besøk til Rena leir i 2019.
Statsminister Erna Solberg (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) under et besøk til Rena leir i 2019.

Langtidsplanen for Forsvaret legges fram fredag

Planen skal gjelde for 2021-2024.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen holder pressekonferanse klokken 12 fredag der regjeringens forslag til langtidsplan for forsvarssektoren (LTP) presenteres, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Vi ser endringer i trusselbildet blant annet knyttet til hybride trusler, teknologisk utvikling og digital sårbarhet og utviklingen i nordområdene og hos våre allierte. Mye har skjedd siden vi startet forrige langtidsplan i 2014, og det er nødvendig å oppdatere situasjonsforståelsen for å gi den nye langtidsplanen riktig retning, sa forsvarsministeren da han i 2018 kunngjorde at arbeidet med LTP skulle settes i gang.

I oktober 2019 leverte forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen sitt fagmilitære råd til statsråden, der han skisserte fire mulige modeller for fremtidens forsvar.

Nato har vært tydelig overfor sine medlemsstater på at de ønsker at allierte bruker to prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) på forsvar. Norge bruker om lag 1,7 prosent av BNP på forsvar. Forsvarsbudsjettet for 2019 ligger på snaut 62 milliarder kroner, ifølge NTB.

Har du tips eller innspill angående denne saken? Kontakt oss på [email protected]