Nyheter:

Klokken 12: Se fremleggelsen av den nye langtidsplanen for Forsvaret her

Planen skal gjelde for 2021-2024.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen holder pressekonferanse klokken 12 fredag der regjeringens forslag til langtidsplan for forsvarssektoren (LTP) presenteres, opplyser regjeringen i en pressemelding.

I Langtidsplanen som presenteres fredag går det frem at regjeringen har gått for et alternativ som er et godt stykke unna forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens drømmeforsvar.

– Vi ser endringer i trusselbildet blant annet knyttet til hybride trusler, teknologisk utvikling og digital sårbarhet og utviklingen i nordområdene og hos våre allierte.

– Mye har skjedd siden vi startet forrige langtidsplan i 2014, og det er nødvendig å oppdatere situasjonsforståelsen for å gi den nye langtidsplanen riktig retning, sa forsvarsministeren da han i 2018 kunngjorde at arbeidet med LTP skulle settes i gang.

I oktober 2019 leverte forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen sitt fagmilitære råd til statsråden, der han skisserte fire mulige modeller for fremtidens forsvar.

Har du tips eller innspill angående denne saken? Kontakt oss på [email protected]

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Se alle alternativene i bildekarusellen under:

De forskjellige alternativene i forsvarsjefens fagmilitære råd. Foto: Skjermdump fra rådet.