Nyheter

HISTORISK: Den atomdrevne ubåten USS New Jersey er den første ubåten som er tilpasset menn og kvinner. Forrige uke ble den sjøsatt i Middeltown, New Jersey.

Den amerikanske marinen tar i bruk ubåt for kvinner og menn

14 år etter at forbudet mot kvinner i ubåttjenesten ble opphevet, står den etterlengtede ubåten klar. 

Publisert

Forrige uke, i Middeltown i New Jersey, sjøsatte den amerikanske marinen for første gang en ubåt for både menn og kvinner. Det er første gang i historien at en ubåt er tilpasset på denne måten, skriver Navy News

Fartøyet går under navnet USS New Jersey og er en atomdrevet ubåt i Virginia-klassen. 

Blant annet skal båten være designet for mer privatliv på bad og i lugarer. Det legges også til rette for at tilgangen til overkøyer, plassering av ulikt utstyr og innredning skal være tilpasset kvinners høyde og styrke, skriver Fox News

I 2010 ble forbudet mot kvinner i den amerikanske ubåttjenesten opphevet av den daværende forsvarsministeren, Robert Gates. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kvinner begynte ikke å tjenestegjøre som offiserer i ubåtvåpenet før i 2011, og først i 2015 ble det åpnet for kvinnelige vervede soldater. 

– Du opererer den mest komplekse plattformen på planeten og du streber kontinuerlig etter fortreffelighet. Jeg er forbløffet og ydmyk over det vi har fått til, sa kommanderende offiser for USS New Jersey, kommandør Steve Halle til ubåtens mannskap under seremonien i Middeltown. 

Powered by Labrador CMS