Nyheter:

FARMEN-VINNER: Lasse Løkken Matberg under finalen i Farmen kjendis 2021
FARMEN-VINNER: Lasse Løkken Matberg under finalen i Farmen kjendis 2021

Lasse Matberg vant Farmen kjendis 2021

Den 34 år gamle flotiljemesteren tok Instagram og internasjonale medier med storm i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Lasse Løkken Matberg vant Farmen kjendis 2021.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

34-åringen kommer fra Verdal og ble internasjonal kjendis i 2016 etter et intervju med VGTV. Flere internasjonale medier snappet det opp og omtalte idrettsoffiseren fra Sjøforsvarets «viking»-bilder på Instagram, og i dag har han nesten 700.000 følgere på bildedelingstjenesten.

I 2018 ble han Natos posterboy under storøvelsen Trident Juncture, som brakte flere titalls tusen internasjonale soldater til norsk jord. I 2019 danset han seg til topps i den italienske utgaven av «Skal vi danse», og søndag kveld kunne Farmen kjendis-publikumet se Matberg bli kåret til vinneren av Farmen kjendis 2021.

Han stod igjen i finalen med Terje Sporsem.

Den femte sesongen av Farmen kjendis startet innspillingen, til tross for korona-pandemien, ved Lundereid gård utenfor Kragerø i Telemark i mai 2020.

De tolv kjendisene entret gården med strenge smittevernsregler, skrev TV 2 på det tidspunktet.

Arbeidshest

Da deltagerlisten til årets Farmen kjendis ble kjent, sa Matberg at han håpet de andre deltakerne ville se på ham som den ekstra arbeidshesten på gården, en ressurs i arbeidet, og ikke en skummel konkurrent, ifølge TV 2.

FINALEPLASS: Terje Sporsem (t.h) vant matlagingskonkurransen og sikret seg den første finaleplassen av Farmen kjendis. Deretter vant Lasse Matberg i melkespannholding mot Sølje Bergman og sikret seg dermed den andre finaleplassen.
FINALEPLASS: Terje Sporsem (t.h) vant matlagingskonkurransen og sikret seg den første finaleplassen av Farmen kjendis. Deretter vant Lasse Matberg i melkespannholding mot Sølje Bergman og sikret seg dermed den andre finaleplassen.

Matberg hadde ingen gårdserfaring fra tidligere, men sa til TV-kanalen at han håpet at hans gode fysikk og styrke kunne bli ettertraktet.

Les også: Er norske soldater som Ola Halvorsen, Ahre-Ketil, Preben og Tanja Laila?

Tilfeldig forsvarskarriere

Men til vanlig jobber Lasse Løkken Matberg i Forsvaret, nærmere bestemt Sjøforsvaret. At han havnet i Forsvaret, skyldes tilfeldigheter. Matberg jobbet som kokk og ville egentlig slippe førstegangstjenesten. Til slutt ble han innkalt på sesjon. Der fikk han spørsmål om hvilken forsvarsgren han kunne tenke seg. Han svarte det første sesjonsoffiseren ramset opp, som var Sjøforsvaret.

– Jeg trivdes med én gang. På Madla møtte jeg folk fra hele landet og alle samfunnslag. Det var en herlig miks og veldig sosialt. Allerede før rekrutten var ferdig, hadde jeg søkt befalsskolen. Nå jeg gått i uniform siden 2007. Som person er jeg nok sterkt farget av Forsvaret. Før dette hadde han stått på et kjøkken og arbeidet som kokk i to år, fortalte Lasse Matberg til Forsvarets forum, i et større intervju i 2019.

INSTA-KJENDIS: Lasse Løkken Matberg er kjent for bildene på sin egen instagramprofil.
INSTA-KJENDIS: Lasse Løkken Matberg er kjent for bildene på sin egen instagramprofil.

Les hele intervjuet ned Lasse i denne saken: Han er dobbelt så stor som forsvarsalliansen Nato

Dersom du googler «man bun» (frisyre hvor håret er bundet sammen på toppen av hodet), får du 280 millioner treff. Et av de første bildene som dukker opp, er av Lasse Løkken Matberg. En del har lurt på om det er innenfor uniforms-reglementet.

– De første årene var det veldig strengt. Enten skulle håret klippes kort, eller så måtte man bruke hårnett som gjorde at man fikk en liten beverhale i nakken. Det var ikke pent. På denne tiden kom flere jenter inn i Forsvaret, og etter hvert ble reglementet ble endret. Nå er det heldigvis lov med både skjegg og langt hår, sa Matberg i intervjuet.

Den tidligere idrettsoffiseren har nå konvertert i henhold til Forsvarets ordning for militært tilsatte (OMT) og fått graden flotiljemester. I tillegg har han gått fra å være idrettsoffiser til å bli brann- og miljøvernbefal.

Lasse Løkken Matberg vant Farmen kjendis 2021
Lasse Løkken Matberg vant Farmen kjendis 2021
Powered by Labrador CMS