Nyheter

SIEVJERODONETSK: En ukrainsk tjenestemann går forbi et gipsproduksjonsanlegg som ble ødelagt i en russisk bombing i Bakhmut, øst i Ukraina. Bildet er tatt 28. mai 2022.

SIEVJERODONETSK: En ukrainsk tjenestemann går forbi et gipsproduksjonsanlegg som ble ødelagt i en russisk bombing i Bakhmut, øst i Ukraina. Bildet er tatt 28. mai 2022.

Ukraina i natt: Ukrainske styrker får ordre om å trekke seg ut av Donbas

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 25. juni.

Publisert

Ukrainske styrker i Sievjerodonetsk har fått ordre om å trekke seg ut av den krigsherjede byen i Donbas etter mange ukers harde kamper.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Byen, som nå ligger i ruiner, er i den siste lommen i Luhansk-provinsen som regjeringsstyrkene fortsatt har kontroll over. Byen er nå stort sett under russisk kontroll.

– Det er kommet til en situasjon der det ikke gir mening å holde på ødelagte posisjoner. Derfor har styrkene fått ordre om å flytte til nye stillinger og fortsette militære operasjoner derfra, sier guvernør Serhij Hajdaj.

Les også: Ukraina bekrefter angrep på boreplattformer i Svartehavet

Hajdaj sier også at russiske styrker rykker fram mot den eneste gjenstående byen i Luhansk, Lysytsjansk, og har nådd byens utkanter.

Ukrainske partisaner har drept en høytstående tjenestemann i okkupasjonsadministrasjonen i Kherson, sier regionens ukrainske guvernør.

Mannen var direktør for okkupasjonsstyrkenes familie-, ungdoms- og idrettsforvaltning, og han ble drept i et bombeangrep.

Les også: Tyskland offentliggjør militær bistand til Ukraina

I en tale til publikum på musikkfestivalen i Glastonbury oppfordret president Volodymyr Zelenskyj folk til å spre sannheten om Russlands krig.

– Vi i Ukraina skulle også gjerne ha levd livet slik vi gjorde før og nyte friheten i denne vidunderlige sommeren. men det kan vi ikke fordi det mest fryktelige har skjedd: Russland har stjålet vår fred, sa han.

Les også: Stoltenberg: Ukraina trenger tyngre våpen

Powered by Labrador CMS