Nyheter

BESØK: Pave Frans håper å reise til Kyiv i august.

Paven besøker muligens Kyiv i august

Pave Frans følger muligens i sporene til tallrike verdensledere som besøker Ukrainas hovedstad Kyiv, sier Vatikanets utenriksminister.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Erkebiskop Paul Gallagher sier at paven skal vurdere en reise til Kyiv i august når han kommer tilbake fra et besøk i Canada i slutten av juli.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han understreket imidlertid at alt kommer an på helsetilstanden hans. Han blir ofte sett i rullestol på grunn av problemer med knærne og måtte avlyse en tur til Afrika i begynnelsen av juli.

Pave Frans har bedt om fred i Ukraina i månedsvis og er invitert til Kyiv både av president Volodymyr Zelenskyj og ordfører Vitalij Klitsjko. Han har også sagt at han er villig til å reise til Moskva.

Paven skal i midten av september delta på en verdenskongress av religioner i Nur-Sultan i Kasakhstan og møter der trolig Moskva-patriarken for den russisk-ortodokse kirken, Kirill. Han har lenge ønsket å møte Kirill, men Kirills sterke støtte til invasjonen av Ukraina har gjort det umulig.

Powered by Labrador CMS