Nyheter

EVAKUERING: Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj mener at evakueringen av de gjenværende ukrainske soldatene i Azovstal-stålverket er vanskelig.

Zelenskyj utelukker å befri Mariupol militært

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj utelukker foreløpig å kunne frigjøre den beleirede havnebyen Mariupol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ukraina har ikke nok tunge våpen til å frigjøre Mariupol med militære midler, sa han på en pressekonferanse med Canadas statsminister Justin Trudeau, som var på et solidaritetsbesøk i Kyiv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Zelenskyj håper soldater på stålverket kan reddes

Selv om det har vært mulig å få sivile ut av det beleirede Azovstal-stålverket gjennom diplomatiske kanaler, har evakuering av de gjenværende ukrainske soldatene i anlegget vist seg vanskelig, sa han.

Åtte busser med 174 sivile, inkludert 40 evakuert fra stålverket, ankom ukrainskkontrollerte byen Zaporizjzja søndag, ifølge en AFP-reporter. De 40 ble evakuert lørdag.

– De russiske soldatene, den russiske hæren, den militære ledelsen og den politiske ledelsen i den russiske føderasjonen ønsker ikke å la våre soldater gå, sa presidenten.

Den sørøst-ukrainske havnebyen Mariupol har stort sett vært under russisk kontroll i flere uker. I helgen ble de siste innesperrede sivile evakuert fra byens stålverk.

Imidlertid sies det at hundrevis av ukrainske soldater fortsatt holder stand i anleggets bunkere, og at de ikke har noen planer om å overgi seg.

Powered by Labrador CMS