Nyheter

EVAKUERING: En hund ser på at en buss med sivile forlater stålverket Azovstal under en evakuering fredag 6. mai.

Zelenskyj håper soldater på stålverket kan reddes

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj håper at de ukrainske soldatene som har forskanset seg i stålverket Azovstal i Mariupol, kan reddes ut.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukraina forsøker å finne ut hvordan soldatene kan reddes ut, forteller presidenten i sin daglige videotale.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Innflytelsesrike meglere og innflytelsesrike stater er involvert. Vi jobber også med diplomatiske muligheter for å redde våre soldater som er igjen i Azovstal, sier Zelenskyj.

I tidligere evakueringer fra det beleirede stålverket har kun sivile, flesteparten av dem kvinner, barn og eldre, fått lov til å forlate stedet og dra til ukrainskkontrollerte områder. Det har skjedd med hjelp fra FN og Røde Kors.

Men både soldater og mange sårede sivile sitter angivelig fast i det som er den siste ukrainske forsvarsstillingen i Mariupol. I flere dager har russiske styrker beskutt det enorme stålverket, der det er tunneler og bunkere.

Ukrainske myndigheter mener Russland har til hensikt å erobre Azovstal innen mandag 9. mai, datoen da Russland hvert år markerer seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Zelenskyj sa fredag at det ikke vil finne sted noen flere samtaler med Russland hvis de sivile og soldatene på Azovstal blir drept.

Powered by Labrador CMS