Nyheter

HOLD UT: Vinteren kan bli krevende i Ukraina. President Volodymyr Zelenskyj ber befolkningen om å holde ut.
HOLD UT: Vinteren kan bli krevende i Ukraina. President Volodymyr Zelenskyj ber befolkningen om å holde ut.

Zelenskyj om å overleve vinteren: – Vi har noe okkupanten ikke har og ikke kommer til å få

Den ukrainske presidenten sier de må være mer utholdende og forent enn noen gang før.

Publisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber landets befolkning holde ut for å komme seg gjennom vinteren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Fienden har et stort håp om å kunne bruke vinteren mot oss, til å gjøre vinteren kald og situasjonen vanskelig, som del av denne terroren, sier presidenten i sin daglige videotale.

– Vi må gjøre alt vi kan for å overleve denne vinteren, uansett hvor vanskelig det er, sier Zelenskyj videre.

– Den største mulige motivasjonen

Han sier at å holde ut denne vinteren betyr å holde ut alt. Russland har en fordel med raketter og artilleri, påpeker han.

– Men vi har noe som okkupanten ikke har og ikke kommer til å få: Vi beskytter hjemmet vårt, og det gir oss den største mulige motivasjonen, understreker han i sin tale til folket.

Presidenten sier at ukrainerne kjemper for frihet og for å forsvare sannheten.

– For å overleve vinteren, må vi være mer utholdende og forent enn noen gang før, sier han.

Søndag sa USAs etterretningssjef Avril Haines i et foredrag på Reagan-senteret i California at krigen i Ukraina går for halv maskin for tiden. Hun antydet de ukrainske styrkene vil fokusere på å bygge seg opp og forberede en ny offensiv til våren, noe Russland neppe er forberedt på, uttalte hun.

Britene: Synkende krigsstøtte i Russland

Tidligere søndag opplyste det britiske forsvarsdepartementet at det har fått tilgang til en ny meningsmåling fra Kreml og som viser at støtten til krigen er i ferd med å synke i Russland.

Det uavhengige mediet Meduza, som holder til i Latvia, sier de har sett en konfidensiell meningsmåling gjort av Det føderale beskyttelsessystemet, som har i oppdrag å vokte Kreml. Den viser at 55 prosent støtter fredsforhandlinger med Ukraina og 25 prosent støtter en fortsettelse av krigen.

Meningsmålingsinstituttet Levada sier at en lignende meningsmåling i november viste at 53 prosent støttet forhandlinger, mens 41 prosent ville at krigen skulle fortsette.

Russland anklager Storbritannia for å bedrive desinformasjon.

Powered by Labrador CMS