Nyheter

DØMT TIL DØDEN: De britiske statsborgerne Aiden Aslin (til venstre), og Shaun Pinner (til høyre) sammen med marokkaneren Sauudun Brahim er dømt til døden av en domstol i separatistkontrollerte Donetsk, øst i Ukraina. Denne domstolen er ikke internasjonalt anerkjent. Bildet er tatt 9.juni 2022.

Ukraina i natt: Separatistmyndigheter vil gjenoppta henrettelser

Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til onsdag 13. juli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Separatistmyndighetene i Donetsk vil gjenoppta henrettelser i regionen. Kunngjøringen kom etter at tre utenlandske fremmedkrigere ble dømt til døden i regionen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to britene Aiden Aslin og Shaun Pinner og marokkanske Brahim Saadum er dømt til døden av en domstol i separatistkontrollerte Donetsk, lengst øst i Ukraina, som ikke er internasjonalt anerkjent.

Les også: Ukraina forsøker å redde dødsdømte utenlandske soldater

Ukraina hevder å ha ødelagt et ammunisjonslager i russisk-kontrollerte Nova Kakhovka i Sør-Ukraina. Det var et rakettangrep natt til tirsdag som rammet det russiske lageret, ifølge det ukrainske militæret.

Ifølge ukrainere ble både en haubits og annet militært utstyr ødelagt, i tillegg til at russerne mistet mer enn 50 soldater. Det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti meldte tirsdag at minst sju var drept, savnet og flere titalls skadd etter angrepet.

Les også: Flere faktorer kompliserer ammunisjonstilgangen i Ukraina

Russlands økonomi hadde et overskudd tilsvarende 23 milliarder dollar i første halvdel av 2022, ifølge tall fra landets finansdepartement.

Det tilsvarer knappe 236 milliarder kroner. Det angivelige overskuddet kommer til tross for omfattende vestlige sanksjoner på grunn av invasjonen av Ukraina. Det statlige nyhetsbyrået Interfax skriver at overskuddet skyldes økte olje- og gassinntekter.

Russland tjente angivelig mer enn 100 milliarder dollar på salg av olje og gass i årets første halvdel, 66 prosent av de ventede inntektene for året som helhet.

Foreløpig har flere runder med sanksjoner primært gjort det vanskelig for Russland å importere varer fra vestlige land. De påvirker imidlertid i liten grad Russlands mulighet til å eksportere råmaterialer, hovedsakelig olje og gass, skriver DPA.

Stadig flere drepte blir funnet i ruinene etter et russisk angrep i Tsjasiv Jar i Donetsk i helgen. 45 døde er funnet, opplyser ukrainske myndigheter.

Boligblokken ble beskutt av russiske raketter lørdag kveld, ifølge ukrainske myndigheter. Ett av ofrene er et barn på ni år, som ble funnet mandag kveld.

Powered by Labrador CMS