Nyheter

MANIPULERT: Ukravtodor som styrer det nasjonale veinettet i Ukraina la lørdag ut en oppfordring på Facebook om at innbyggerne skal hjelpe til med å ta ned veiskilt. Sammen med oppfordringen la de ut dette bilde av et manipulert veiskilt.

Ukraina forsøker å forvirre fienden ved å fjerne veiskilt

Veiskiltet, brukt i kunngjøringen, er manipulert til å formidle noe helt annet enn det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ukrainske regjeringen sa lørdag at de planlegger å fjerne veiskilt langs veiene i Ukraina. Bakgrunnen er at de ønsker å mislede russiske styrker under invasjonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukravtodor, som er det ukrainske regjeringsorganet som er ansvarlig for det nasjonale veisystemet, kom lørdag med en uttalelse på sosiale medier hvor de kunngjorde planen.

Hensikten er å mislede og forvirre russiske styrker som invaderer landet.

Det var The Washington Post som omtalte saken først.

Les også: Russland advarer Danmark mot Nato på Bornholm

Sammen med kunngjøringen la de ut et bilde av et veiskilt som er manipulert. På skiltet står det nå «Dra til helvete» på tre forskjellige måter.

Regjeringsorganet oppfordrer den ukrainske befolkningen om å hjelpe til med planen. De skriver «La oss hjelpe dem å komme rett til helvete».

Videre skriver de at «Ukravtodor oppfordrer alle veiorganisasjoner, territorielle samfunn og lokale myndigheter til å umiddelbart begynne å demontere veiskilt i nærheten».

Ettersom invasjonen av Ukraina fortsetter har det stadig blitt mer utfordrende for sivile ukrainere å reise langs veiene. Befolkningen har blitt oppfordret til å holde seg i tilfluktsrom for å beskytte seg mot eventuelle luftangrep.

Les også: Norskprodusert ammunisjon kan selges videre til Ukraina

Powered by Labrador CMS