Nyheter

Russiske soldater ved et vannkraftverk ved elva Dnipro i Kherson-regionen i mai.
Russiske soldater ved et vannkraftverk ved elva Dnipro i Kherson-regionen i mai.

Russiske myndigheter: Forflytting av sivile i Kherson er fullført

Arbeidet med å flytte sivile fra Kherson i Sør-Ukraina er fullført, ifølge sjefen for myndighetene på den russisk-annekterte Krim-halvøya.

Publisert

— Arbeidet med å organisere det slik at innbyggere kan dra fra den venstre siden av Dnipro til trygge områder i Russland er fullført, skrev Sergej Aksynov på meldingstjenesten Telegram torsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han la også ut bilder av seg selv og andre representanter for russiske myndigheter under et besøk i området. De russiske okkupasjonsmyndighetene har bedt sivile om å forflytte seg til østsiden av elva Dnipro, samtidig som ukrainske styrker rykker fram.

Les også: Russland utgjør nå en mer alvorlig trussel for USA

Ifølge russiske myndigheter har 70.000 sivile dratt fra Kherson den siste uken.

Ukrainske myndigheter har sammenlignet forflyttingen med Sovjets deportasjoner av befolkningsgrupper i årene mellom 1930 og 1952.

Samtidig som russiske myndigheter hevder at forflyttingen er fullført, sa Ukraina fredag at den fortsatte. Videre hevder de at russiske myndigheter forsøker å dekke over det virkelige antallet drepte soldater for ikke å skape panikk.

Les også: «Derfor bløffer sannsynligvis ikke Putin om bruk av atomvåpen»

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov har innrømmet store tap i egne rekker i Ukraina. Det skjedde etter at ukrainske kilder tidligere denne uka sa at en tsjetsjensk enhet i Kherson-regionen oppga posisjonen sin via bilder på sosiale nettverk. Det skal ha ført til at de ble truffet av artilleriild.

— 23 mann er døde, og 58 er skadd, skrev Kadyrov på Telegram sent torsdag.

Powered by Labrador CMS