Nyheter

FRIVILLIG: Russlands president Vladimir Putin sier at det kun er frivillige soldater som deltar i kampene mot Ukraina.
FRIVILLIG: Russlands president Vladimir Putin sier at det kun er frivillige soldater som deltar i kampene mot Ukraina.

Putin: Ingen hast for å avslutte «den militære operasjonen» i Ukraina

Putin sier at Russland har ikke hastverk for å avslutte «den militære operasjonen» i Ukraina og at de skal fortsette kampene tross ukrainsk motoffensiv.

Publisert

– La oss se hvordan det utvikler seg og hvordan det ender, sa den russiske presidenten fredag, om at Ukraina har tatt tilbake okkuperte områder.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han la til at Russland ikke har hastverk når det kommer til å nå målsettinger, og hevdet at kun frivillige russiske soldater deltar i operasjonen. Kritiske røster, blant annet organisasjonen Soldatmødrene, sier derimot at mange nærmest tvinges til å delta i krigen. De hevder også at de gutter og menn lokkes med stor pengesummer og lovnader om tomter og gode skoler til barna.

– Vår operasjon i Donbas i seg selv stanser ikke. Disse fortsetter i sakte tempo. Den russiske hæren okkuperer flere og flere nye områder, sa Putin.

Videre anklager han Ukraina for å forsøke å begå terrorangrep mot russisk sivil infrastruktur.

– Vi er ganske tilbakeholdne i vårt svar på dette foreløpig, men hvis situasjonen fortsetter å utvikle seg på denne måten, vil responsen bli mer alvorlig, sa Putin.


Powered by Labrador CMS