Nyheter

SATELITT: Bildet viser et Ukrainsk sjøfartøy utenfor beleirede Mariupol i Ukraina.

Om lag 1.000 sjøfolk strandet i ukrainsk farvann

To FN-byråer ber om hjelp til rundt 1.000 sjøfolk som befinner seg på handelsskip i ukrainsk farvann, og som ikke kommer seg videre på grunn av krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannskapene på skipene risikerer å slippe opp for både mat, drikkevann, drivstoff og andre nødvendige varer, ifølge Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen (IMO) og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Zelenskyj: Kramatorsk-angrep må etterforskes som krigsforbrytelse

Skip som ligger utenfor den beleirede byen Mariupol sør i Ukraina, er spesielt utsatt. IMO og ILO har nå bedt tre hjelpeorganisasjoner om å bistå for å få forsyninger fram til skipene: Den internasjonale Røde Kors-komiteen, Leger Uten Grenser og FNs høykommissær for flyktninger.

Les også: Dette er Russlands svartehavsflåte

Ifølge ILO og IMO var 86 handelsskip strandet i ukrainske havner og farvann per 30. mars. Det jobbes med å etablere trygg passasje for skipene i Svartehavet og Azovsjøen, men det er svært vanskelig å få det til på grunn av krigen og den store risikoen det innebærer å forlate farvannet.

Powered by Labrador CMS