Nyheter

KHARKIV: Redningsarbeidere leter gjennom en utbombet bygning i den ukrainske byen Kharkiv.

Likstanken av døde soldater i Ukraina brer seg med vårvarmen

Vårsolen skaper problemer i Mykolajiv-regionen. Hundrevis at døde russiske soldater er årsaken til en sterk lukt, ifølge ordfører Vitaly Kim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordføreren oppfordrer sivilbefolkningen til å hjelpe til med å samle likene som er igjen og legge dem i kister.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mykolajiv-regionen var blant de første som ble angrepet da invasjonen startet 24. februar. Hundrevis av russiske soldater skal ha blitt drept i harde kamper med ukrainske styrker.

Les også: Russisk general med følelsesutbrudd under møte med amerikanere

Russerne etterlot seg utbrente militærkjøretøyer og ødelagte stridsvogner – og flere hundre lik som nå ligger og råtner, ifølge ukrainske myndigheter.

RUSSER: Bildet fra 27. mars viser en russisk soldat som ble drept under et angrep mot ukrainske styrker på en kornåker i utkanten av Kyiv.

Likstanken er et problem flere steder i Ukraina, ifølge Viktor Andrusiv, rådgiver for Ukrainas utenriksminister.

– Det dreier seg om tusenvis. Tidligere, når det var kaldt, var det greit. Men nå som russerne ikke vil ta vare på likene, oppstår det problemer, sier han i et intervju med CNN.

Les også: Stein Erik Hagen advarer mot global matkrise

Mellom 7.000 og 15.000 russiske soldater er drept i Ukraina, ifølge anslag fra Nato. Russland hevder på sin side at 1.350 russiske soldater er drept i krigen i Ukraina så langt.

Powered by Labrador CMS