Nyheter

TULLPRAT: Presidenten i Belarus, Aleksandr Lukasjenko er nær alliert med av Russlands president, Vladimir Putin og mener utelandske soldater ville eskalert konflikten.

Mener Putin aldri ville involvert utenlandske soldater  

Til tross for bevis fra flere land om nordkoreanske soldater i  Russland, mener Belarus' president Aleksandr Lukasjenko at Putin aldri ville bedt et annet land om å sende soldater. 

Publisert

– Tullprat. Slik jeg kjenner Putin, ville han aldri forsøkt å overtale et annet land til å involvere hæren sin i Russlands spesialoperasjon i Ukraina, sier Lukasjenko i et intervju med BBC og russiske statsmedier.

Å utstasjonere utenlandske soldater «vil være et steg mot eskalering av konflikten», sier han videre. Det vil gjøre at Ukraina peker på de utenlandske styrkene «slik at Nato-styrker blir utstasjonert i Ukraina», ifølge Lukasjenko.

Lukasjenko er nær alliert av Russlands president Vladimir Putin og har tillatt Russland å bruke belarusisk territorium til å angripe Ukraina.

Sør-Korea, Ukraina og USA hevder at Nord-Korea har sendt styrker for å kjempe på russisk side i krigen, noe Russland og Nord-Korea avviser. Lukasjenko avviser også dette. Sør-Korea har publisert satellittbilder som skal vise nordkoreanske soldater i Russland.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa onsdag at det finnes bevis for at nordkoreanske soldater er i Russland, men at det er uklart akkurat hva de gjør der. Sør-Korea hevder at nabolandet planlegger å sende opptil 12.000 soldater.

Nord-Korea og Russland har knyttet tette bånd de siste årene. Det antas at de nordkoreanske soldatene skal hjelpe russerne med krigen i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS