Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_3553_koronavirustestpåsesforum_3553_koronavirustestpåseshttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=11604ILLUSTRASJONSFOTO: En tom kaserne på Sessvollmoen i forbindelse med innrykk i 2015. Foto: Torgeir Haugaard/ Forsvaret/forum-media/PubImages/20150620th_ 17323.jpgILLUSTRASJONSFOTO: En tom kaserne på Sessvollmoen i forbindelse med innrykk i 2015. Foto: Torgeir Haugaard/ Forsvaret

Koronavirus-mistanke på Sessvollmoen

En person er testet for koronavirus og 150 er i karantene. Personellet tilhører Forsvarets sanitet.

På Sessvollmoen leir i nærheten av Gardermoen er en soldat testet etter mistanke om koronavirus. Vedkommende er isolert og omtrente 150 personer som har bodd på samme kaserne og brukt samme sanitærrom er satt i karantene, opplyser Thomas Gjesdal, pressetalsperson for Forsvaret til Forsvarets forum.

– Personellet tilhører Forsvarets sanitet, legger han til. 

Svaret på prøven som er tatt er ventet søndag.

Torsdag ble en annen soldat i Skjold leir i Indre Troms testet for koronaviruset. Da prøven var positiv, ble hele leiren stengt ned. 850 personer sitter nå i karantene i leiren og det er innført strenge retningslinjer for å komme inn eller ut.

Les også: De er seks på rommet, og ser bare hverandre. Bli med inn i nedstengte Skjold leir.

Det er nå 147 registrerte koronasmittede i Norge, skriver NTB lørdag. 34 har fått påvist smitte det siste døgnet, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

Publisert 7. mars 2020 18:29.. Sist oppdatert 8. mars 2020 13:02.