Nyheter:

En tredel av personalet i det amerikanske militæret takker nei til koronavaksine, anslår en generalmajor.

Anslagsvis en tredel i det amerikanske militæret takker nei til koronavaksine

De fleste standardvaksiner er obligatoriske i det amerikanske forsvaret, men fordi koronavaksinene kun har fått nødgodkjenning, kan ikke folk tvinges til å ta dem.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tross utbredt smitte takker en tredel i det amerikanske militæret nei til koronavaksine, anslår en Pentagon-topp.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Andelen som takker ja, er rundt to tredeler, sa generalmajor Jeff Taliafferro under en høring i Kongressen.

Les også: Russland varsler missiltest sør for Bjørnøya

Han la til at anslaget er basert på «veldig tidlige tall».

Nærmere 100.000 doser satt

Pentagon-talsmann John Kirby sier det ikke finnes detaljerte vaksinetall for hele militæret, men at mer enn 916.500 vaksinedoser er satt til nå.

Ifølge Kirby er andelen som takker nei, på linje med resten av befolkningen, der andelen som har blitt tilbudt vaksine, er langt mindre.

Vaksineskepsis er utbredt i USA. På relativt ferske målinger fra Gallup og U.S. Census Bureau er andelen som sier de garantert eller trolig ville takket ja til å bli vaksinert, henholdsvis 71 og 76,5 prosent.

Austin har latt seg vaksinere

De fleste standardvaksiner er obligatoriske i det amerikanske forsvaret, men fordi koronavaksinene kun har fått nødgodkjenning, kan ikke folk tvinges til å ta dem, forklarer talsmannen. Han bemerket at forsvarsminister Lloyd Austin har latt seg vaksinere.

Les også: Splittelsene i Alliansen

– Det statsråden vil, er at alle menn og kvinner i forsvaret skal ta den beste og mest velinformerte avgjørelsen for seg og sin helse, og for helsen til familiene sine, sa Kirby.

Powered by Labrador CMS