Nyheter:

Korona-utbrudd på Krigsskolen på Linderud. Dette er undervisningsbygget.
Korona-utbrudd på Krigsskolen på Linderud. Dette er undervisningsbygget.

20 friskmeldte og seks nye smittetilfeller på Krigsskolen

Denne saken oppdateres med de siste kjente smittetilfellene det meldes om i Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 18. november:

– Av de 35 som i første omgang ble registrert smittet er nå 20 stykker friskmeldt på Krigsskolen. Vi gjennomførte ny test på mandag av alle kadetter og ansatte som ikke kun har jobbet hjemmefra. Disse har tidligere testet negativt, men likevel vært i karantene. Der er det nå registrert seks nye smittede, sier Eivind Byre som er kommunikasjonssjef ved Forsvaret Høgskole

– Totalantallet i isolat på Krigsskolen akkurat nå er 21 stykker. Undervisning for de to berørte årskullene foregår for tiden kun digitalt. Vi håper å være i normal gjenge i løpet av neste uke, opplyser Byre til Forsvarets forum onsdag morgen.

Følges opp av sykepleier

De smittede er isolert, og det oppgis at det etter forholdene står bra til med alle, opplyser han. Det er sykepleier på stedet som følger opp de som har fått påvist smitte.

– Alle kadetter og ansatte som har vært vært i leir i smitteperioden er i karantene. Dette gjelder selv om de er registrert som nærkontakt til personell med bekreftet smittet eller ikke, sier Byre.

Han forklarer at grunnen til at de er så strenge er fordi flere av de som har fått bekreftet smitte, ikke har noen symptomer. Derfor er det også vanskelig å få klarhet i smittekjedene.

Arbeidet med smittevern fortsetter. For å avdekke eventuelle falsk negative tester ble det gjennomført en ny test av samtlige kadetter og ansatte tidlig mandag 16 november.

Dette gjelder ikke ansatte som i perioden har arbeidet hjemmefra.

Onsdag 11. november:

– Vi venter svar på de siste 50 prøvene i løpet av onsdag. De smittede er isolert, og det oppgis at det etter forholdene står bra til med alle. De følges opp av sykepleier på stedet. Alle registrerte nærkontakter er satt i karantene, og de øvrige er satt til skjerming, sier kommunikasjonssjef Eivind Byre ved Forsvarets høgskole til VG sent tirsdag kveld.

Tips?

Har du informasjon om smittetilfeller i Forsvaret som ikke er registrert i denne oversikten eller har du andre koronarelaterte tips? Kontakt oss på [email protected]

Byre opplyser til Forsvarets forum onsdag morgen at 34 er det siste oppdaterte tallet over smittetilfeller ved Krigsskolen på Linderud, men at de fortsatt venter på prøvesvar.

Onsdag morgen meldte Oslo kommune at 126 personer hadde fått påvist viruset det siste døgnet. Det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) melder om 562 tilfeller i Norge siste døgn.

Forsvarets oversikt, som sist ble oppdatert tirsdag morgen, viser 54 laboratoriebekreftede tilfeller. Oversikten viser i motsetning til Oslo kommunes og det nasjonale meldesystemet, ikke nye tilfeller, men gir et øyeblikksbilde av antall personer som er registrert med smitte og som ikke er meldt friske.

De siste ukene har Hæren hatt smitteutbrudd på Setermoen, Rena og i Huseby leir i Oslo. Les mer om det her.

Tre personer har vært smittet på Haakonsvern - to på land og ett på fartøy.

Det har også vært to tilfeller av covid-19 i Luftforsvaret - ett i Norge og ett i USA.

Fredag 6. november besluttet Hæren å innføre innskrenkelser på permisjons- pendler- og tjenestereiser fra og med 9. november med varighet i første omgang til 4. desember.

Under den første smittebølgen i mars laget vi en tidslinje over aktuelle saker i Forsvaret. Den kan du lese her.

Powered by Labrador CMS