Nyheter:

Soldat på permisjon. Bildet er fra 2006.
Soldat på permisjon. Bildet er fra 2006.

Hæren innskrenker permisjoner frem til begynnelsen av desember

Skal bidra til å stabilisere smittesituasjonen og opprettholde Hærens operative evne, opplyser forsvarsgrenen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hæren har innført innskrenkelser på permisjons- pendler- og tjenestereiser fra og med 9. november med varighet i første omgang til 4.desember, skriver talsperson i Hæren, Eirik Skomedal i en e-post til Forsvarets forum.

– Hva legger dere i innskrenkelser?

– Ingen permisjonsreiser eller pendlerreiser i perioden, skriver Skomedal, men legger til at det er visse unntak dersom det gjelder spesielle hensyn.

– Hæren må bidra til å stabilisere situasjonen og ta det samfunnsansvaret som Hæren har. Vi gjør dette for å begrense smittespredning og for å opprettholde vår operative evne.

De siste to ukene har Hæren hatt smitteutbrudd på Setermoen, Rena og i Huseby leir i Oslo.

Torsdag holdt regjeringen pressekonferanse der de lanserte en rekke nye tiltak for å få bukt med smittespredningen i samfunnet. På sine hjemmesider skriver regjeringen at Norge nå er inne i den andre smittebølgen. Den første bølgen traff i mars, før regjeringen innførte de strengeste tiltakene i Norge i fredstid.

- Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sier statsminister Erna Solberg.

Powered by Labrador CMS