Kompani Lauritzen

ORDRE: Margrethe Røed synes det beste under innspillingen var å slippe å ha så mange valgmuligheter.

Programlederen savnet å kunne spise mat i et rolig tempo under innspillingen av Kompani Lauritzen

Dersom Margrethe Røed kunne velge en tjeneste i Forsvaret, ville hun valgt en underholdningstjeneste hvor hun kunne underholdt soldater og lekt krig i skogen en gang i blant.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Margrethe Røed

Alder: 44 år

Yrke: Programleder i NRK

I denne spalten stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene til deltakerene fra sesong 2 av Kompani Lauritzen.

– Har deltagelsen påvirket ditt syn på Forsvaret/soldater?

– Ja! Jeg skulle jo i utgangspunktet ønske at menneskeheten klarte å dele godene og være venner i stedet for at vi må bruke penger på å ruste opp en hær for å beskytte oss mot hverandre. Men vi mennesker har dessverre fiender og da er forsvaret helt topp! Jeg synes det er et fantastisk raust menneskesyn på at alle er like viktige og at alle har en styrke selvom den kommer i ulike former. Skjønte etterhvert at befalet også jobbet frem samholdet i gruppa.

– Hva er ditt beste triks for å få perfekt sengestrekk?

– Det gjelder å trekke lakenet ned under senga rundt hele og da må du ikke glemme siden nærmest veggen. Blir det krøller der ser petimeter fenriken i kryss.

– Hva savnet du mest fra det sivile liv?

– Savnet å kunne spise mat rolig. I kompaniet måtte vi hive i oss maten fortest mulig. Savnet også å slippe stresse med å pakke om sekkene riktig hele tiden. Viste aldri hvilken linje vi skulle bruke. Alt ble liksom litt for trangt i sekken og jeg slet med å få igjen glidelåser og hemper.

UNIFORM: I Kompani Lauritzen kaster tidligere proffsyklist og fallskjermjeger Dag Otto Lauritzen 14 kjente personer på dypt vann i håp om at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til hele mennesker som lever ut sitt potensial.

– Verste delen av uniformen - og beste?

– Verste var det som måtte henge på beltet. Falt alltid av når jeg var på do + at det knagde på hoftene da jeg bar sekkene. Og hjelmen var tung og kjip. En gang en av oss hadde glemt lua måtte vi gå med hjelm hele dagen.....det var grusomt.

– Det beste var at det var litt digg å slippe å ha så mange valgmuligheter. Overrasket over hvor gode bootsene var. Husker jeg gikk i boots fra armyshop på videregående, de var harde og vonde.

– Hvis du måtte inn i Forsvaret - hva slags tjeneste ville du selv valgt?

– Hmmmm vet ikke. Finnes det en underholdnings tjeneste? som kan underholde soldatene og leke litt krig i skogen innimellom montro?

– Har du tatt med deg noe av den militære disiplinen som sivilist - isåfall på hvilken måte?

– Jeg har faktisk mere orden i klærne. Men re opp sengen og ha alt perfekt nøyaktig likt klarer jeg ikke. Da blir jeg koko. Liker at ting er litt på skeiva og heier på det perfekte uperfekte egentlig. Tenker bedre da.

Powered by Labrador CMS