Nyheter

KREVENDE: Under innspillingen av Kompani Lauritzen har kjendisene vært gjennom en rekke krevende oppgaver.

Finale lørdag: Dette har Kompani Lauritzen-kjendisene lært om Forsvaret

Kompani Lauritzen har endret mange av deltakernes syn på Forsvaret. Finaleoppdraget ledes av forsvarssjefen selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I finalen av Kompani Lauritzen skal de gjenværende deltakerene gjennomføre et redningsoppdrag av oberst Dag Otto Lauritzen. Han har blitt bortført, og det er forsvarssjef Eirik Kristoffersen som skal lede oppdraget.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De som skal kjempe om seieren er Linnéa Myhre, Siri Nilminie Avlesen-Østli, Carl Martin Eggesbø, Jakob Schøyen Andersen og Håvard Tjora.

Mer stolt over brorens tjeneste etter Kompani Lauritzen

Ulrikke Brandstorp i sesong 2 av Kompani Lauritzen

Under innspillingen av Kompani Lauritzen savnet Ulrikke Brandstorp å kunne bestemme selv når hun ville gå på do og spise.

– Da vi fikk utdelt våpen og begynte å trene på å være i farlige situasjoner fikk jeg litt sånn «ut av meg sjæl»-opplevelse. Det ble så nært på en annen måte og det gikk skikkelig inn på meg at folk utsetter seg for fare hver dag for at vi i våre tusen hjem skal være trygge, sier Brandstorp.

Alltid tenkt på Forsvaret som noe positivt

Christine Dancke i sesong 2 av Kompani Lauritzen.

Rapper og programleder Christine Dancke synes den stramme jakka over hofta var den verste delen av uniformen. Under oppholdet på Kompani Lauritzen satte Christine Dancke pris på fraværet av valgmuligheter og at alle måltider ble servert.

– Jeg har en del familiemedlemmer og kjente som har vært lenge i Forsvaret, så jeg har alltid tenkt på det å være der som noe veldig positivt gjennom deres erfaringer, sier Dancke.

Hele Norges fenrik

Geir Aker, for tiden kjent som fenriken fra TV 2s realityserie Kompani Lauritzen.

Geir Aker stjal showet som befal i «Kompani Lauritzen». Men hjemme vil han helst være en ukul pappa.

– Det handler om å bygge opp. Vise mestring og samhold. Og det vet jeg ikke om så mange andre realityprogram at de har det som formål. Jeg kjenner til den militære historien til Dag Otto, og det å være med på programmet med den filosofien var noe jeg hadde troa på, sier Geir Aker i dette portrettet.

Møt også Aker i Forsvarets forums Morgendrillen.

Der forteller han om frontalangrep fra alpejegere på ski.

– Vi skulle ta ut noen italienske aplejegere på øvelse i nord, men ilden vi ga motiverte de bare til å kjøre fortere på ski rett mot oss for å «ta igjen». Heldigvis var stridsdommer der og utropte vinner, forteller Geir Aker.

Vi har også laget disse sakene om Kompani Lauritzen:

Disse militære oppgavene skal Kompani Lauritzen gjennom

3000 meter er en av de militære testene.

Sluttet orden, nærkamp, fangetjeneste og fallskjermopptrening er noe av det deltakerne har vært nødt til å takle. Bare tre av de fjorten deltakerne har selv gjennomført førstegangstjenesten. Edward Schultheiss var dragon i Oppklaringseskadronen i Brigaden i Nord-Norge. Håvard Tjora tok førstegangstjenesten og var i stabskompaniet. Bernt Hulsker var i artilleriet på Setermoen.

Morgendrillen med kapteinen

Kapteinen i Kompani Lauritzen, John Hammersmark.

Kapteinen i Kompani Lauritzen husker godt den gangen han møtte kjederøykende greske fallskjermsoldater i Spania.

John Hammersmark ville forøvrig delt en pose feltrasjon med Sverre Diesen fordi han «har analytiske evner utover det man må kunne forvente.»

Tørre sokker og varm kaffe er hans beste velferdstriks.

Disse deltar i sesong 2

Alle deltakerne fra sesong 2 av Kompani Lauritzen.

Tre av disse har militær erfaring – én møtte opp til Big Brother i stedet for innrykk.

Når en ny sesong av Kompani Lauritzen ruller over skjermene, har bare tre av de fjorten deltakerne gjennomført førstegangstjenesten før oppstart.

Powered by Labrador CMS