Nyheter

AMERIKANSK KOMMANDO: KNM Fridtjof Nansen har vært en del av den amerikanske flåtestyrken Carrier Strike Group 8 siden desember i fjor.
AMERIKANSK KOMMANDO: KNM Fridtjof Nansen har vært en del av den amerikanske flåtestyrken Carrier Strike Group 8 siden desember i fjor.

KNM Fridtjof Nansen deltar på Nato-øvelsen Neptune Strike 22

Det bekrefter talsperson Ivar Moen i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). I dag startet øvelsen som ble annonsert for kun tre dager siden.

Publisert Sist oppdatert

Den norske fregatten KNM «Fridtjof Nansen» er en av deltagerne i Nato-øvelsen «Neptune Strike» i Middelhavet. Øvelsen startet i dag, men ble kunngjort for bare tre dager siden, fredag 21. januar. Talsperson Ivar Moen i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter at KNM «Fridtjof Nansen» deltar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Fregatten deltar på øvelsen som en del av en amerikansk flåtestyrke, som igjen er underlagt Natos kommando, sier han.

Marinefartøyet har vært en del av flåtestyrken Carrier Strike Group 8 siden Nansen ankom Middelhavet 14. desember i fjor.

Les mer: KNM Fridtjof Nansen blir lenger i Middelhavet enn planlagt

«Neptune Strike» sto ikke oppgitt på lista over planlagte øvelser i 2022 som ble lagt ut på Natos nettsider 14. desember, ifølge NTB.

USA varslet om øvelsen fredag, dagen etter at Russland kunngjorde en stor marineøvelse som skal foregå både i Atlanterhavet, Arktis, Stillehavet og Middelhavet i januar og februar.

Pentagon-talsmann John Kirby sier ifølge NTB at forberedelsene til øvelsen begynte i 2020, og har ifølge ham ingenting å gjøre med den spente situasjonen langs Ukrainas grenser.

Powered by Labrador CMS