Nyheter

JAGERFLY: Taiwans president Tsai Ing-wen får en orientering i cockpiten i forbindelse med at oppgraderte F-16-fly settes i tjeneste i landet. Bildet er tatt under en seremoni på militærbasen i Chiayi sørvest på øya torsdag.

Taiwan setter oppdaterte jagerfly i tjeneste

Taiwan har satt 64 oppgraderte jagerfly inn i tjeneste. F-16-flyene er bygget om til den mest avanserte versjonen med hjelp fra USA.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Spenningen mellom Taipei og Beijing har steget kraftig den siste tiden. Kinesiske militærfly tar seg hyppig inn i den taiwanske identifiseringssonen, der de møtes av taiwanske jagerfly.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De oppgraderte taiwanske flyene var opprinnelig av typen F-16A/B og er nå bygget om til moderne F-16V med langt mer avanserte egenskaper. Ombyggingen er del av et større prosjekt for styrke Taiwans flyvåpen, et samarbeid mellom amerikanske Lockheed Martin og taiwanske Aerospace Industrial Development Corp. Prislappen tilsvarer rundt 35 milliarder kroner og omfatter oppdatering av 141 fly.

Les mer: Britisk F-35 styrtet i Middelhavet

Taiwan skal også kjøpe 66 nye F-16V fra USA innen 2026.

Powered by Labrador CMS