Nyheter

ULYKKE: Kort tid etter at et britisk F-35 kampfly tok av fra hangarskipet HMS Queen Elizabeth (bildet) 17. november 2021, styrtet det i Middelhavet.
ULYKKE: Kort tid etter at et britisk F-35 kampfly tok av fra hangarskipet HMS Queen Elizabeth (bildet) 17. november 2021, styrtet det i Middelhavet.

Britisk F-35 styrtet i Middelhavet

Piloten skjøt seg ut av flyet under oppdrag over Middelhavet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge BBC skjøt en britisk pilot seg ut av kampflyet i 11-tiden onsdag 17. november, kort tid etter at det tok av.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Foreløpig uttaler ikke det britiske forsvarsdepartementet seg rundt omstendighetene for hvorfor piloten skjøt seg ut av flyet, som da forsvant i dypet av Middelhavet.

Piloten er nå tilbake på det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth som er på oppdrag i Middelhavet. Det blir ikke rapportert at piloten er skadet etter hendelsen.

– Vi er glade for piloten er trygg og tilbake om bord, sa forsvarsminister i Storbritannia Ben Wallace etter hendelsen.

Ifølge BBC er det nå igangsatt undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, og det skal også gjøres et forsøk i å heve flyvraket opp vannet.

Flyet, som er av typen F-35B, er en annen versjon enn Det norske forsvaret har. Den britiske B-versjonen kan blant annet ta av vertikalt i likhet med det britiske Harrier-flyet.

Det er også langt dyrere enn den norske versjonen, og prislappen er rundt 100 millioner pund, rundt 1200 millioner kroner.

Les også: Prisen på F-35 kan ta av

Til sammenligning er stykkprisen for norske F-35A 80 millioner dollar, som tilsvarer rundt 700 millioner kroner med dagens kronekurs.

Powered by Labrador CMS