Nyheter

KINA: En kinesisk båt utenfor Taiwan under en kinesiske militærøvelse tidligere i år

Lover mottiltak etter våpenpakke til Taiwan

Kina lover mottiltak for å beskytte sin uavhengighet, sikkerhet og territorielle integritet etter at USA godkjente en stor våpenpakke til Taiwan nylig.

Publisert

I uttalelsen heter det også at Kina sterkt fordømmer og tydelig er imot handelen. Landet har gjort dette tydelig overfor amerikanske myndigheter.

– Kina vil gjøre bestemte mottiltak og ta alle nødvendige skritt for å tydelig forsvare den nasjonale uavhengigheten, sikkerheten og territorielle integriteten, heter det i uttalelsen.

Fredag ble det kjent at USAs utenriksdepartement har godkjent en våpenpakke til en verdi av 2 milliarder dollar til Taiwan.

Pakken omfatter blant annet et avansert bakke-til-luft rakettsystem, inkludert luftvernsystemet Nasams og 123 raketter, og radarsystemer.

De siste fem årene har Kina økt sin militære tilstedeværelse rundt Taiwan.

Situasjonen er for tiden svært anspent. For snart to uker siden avholdt Kina en stor militærøvelse og omringet øya både til havs og i lufta.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS