Nytt om navn

FORSVARSATTACHÉ: En forsvarsattaché representerer Forsvarsdepartementet ved norske utenriksstasjoner. Oberstløytnant Maria Elisabeth Fagerheim flytter til den kinesiske hovedstaden i august.

Hun blir Norges nye forsvarsattaché i Kina

Oberstløytnant Maria Elisabeth Fagerheim blir ny Forsvarsattaché i Beijing fra 1. august i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer frem i et dokument Forsvarets forum har fått innsyn i.

Oberstløytnant Maria Elisabeth Fagerheim tiltrer stillingen som forsvarsattaché den 1. august i år. Da vil hun fungere som midlertidig oberst. Hun overtar etter nåværende forsvarsattaché i Beijing, Rune Støtvig.

Les mer: Færre norske forsvarsattachéer

En forsvarsattaché er, sammen med militærrådgivere, Forsvarsdepartementets representanter ved norske utenriksstasjoner.

– Jeg gleder meg til å tiltre stillingen. Kina er en viktig aktør i internasjonal sikkerhetspolitikk og det blir spennende å kunne representere Norge og norske interesser, sier hun til Forsvarets forum.

Hun utdyper at hun også gleder seg til å lære mer om kulturene, folkene og dagliglivet i Kina.

Fagerheim kommer fra stillingen som senior stabsoffiser i Forsvarsstaben. Nå har hun startet opplæring til stillingen som forsvarsattaché. Fra 1. august tiltrer hun jobben, og er ansatt på en kontrakt på tre år.

Les mer: Forsvaret vant årets statlige lærebedrift

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS