Nyheter:

OMSTRIDT: Bildet fra 12. april 2018 er gitt ut av det statlige, kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, og viser kinesiske marinefartøy i forbindelse med en øvelse i Sørkinahavet.

Kina skjøt raketter ut i Sør-Kinahavet

Kina har skutt to mellomdistanseraketter ut i Sør-Kinahavet. Det ses som en advarsel til USA etter at et amerikansk spionfly skal ha krenket en flyforbudssone.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rakettene ble skutt fra Qinghai- og Zhejian-provinsene og landet i et havområde som Kina har stengt i forbindelse med øvelser denne uka, sier en kilde tett på det kinesiske militæret til Hongkong-avisa South China Morning Post.

Avisa omtaler skytingen som en «klar advarsel til USA». En av rakettene var av typen DF-26B, som har en rekkevidde på 4.000 kilometer og kan bære atomstridshoder. Den andre var av typen DF-21D, som har en rekkevidde på 1.800 kilometer og er beregnet på bruk mot sjømål.

Rakettene landet i området sørøst for øya Hainan og de omstridte Paracel-øyene.

Det amerikanske spionflyet av typen U-2 skal ifølge kinesiske myndigheter ha fløyet inn i en flyforbudssone i Nord-Kina under en militærøvelse. Det amerikanske luftforsvarets stillehavskommando bekrefter overfor CNN at et slikt fly var i det aktuelle området, men sier at ingen internasjonale regler ble brutt.

Dukket plutselig opp fra fjorden: «Hemmelig» amerikansk ubåt utenfor Tromsø

(©NTB)

Powered by Labrador CMS