Nyheter

VÅPENESKPORT: Tyskland stanser salget av våpen til Kasakhstan etter uroen der i det siste, erfarer det tyske nyhetsbyrået DPA. Her blokkerer opprørspoliti demonstranter i landets største by Almaty onsdag.

Tyskland stanser våpeneksport til Kasakhstan

Tyskland har stanset salget av våpen til Kasakhstan etter uroen der i det siste, erfarer det tyske nyhetsbyrået DPA.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble solgt tyske våpen til Kasakhstan for til sammen rundt 2,2 millioner euro i fjor, tilsvarende 22 millioner kroner. Det er et forholdsvis lavt tall, men en komplett stans blir ansett som nødvendig gitt situasjonen i landet, skriver nyhetsbyrået.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det har i flere dager vært uro og opptøyer i Almaty, landets største by og økonomiske senter. Blant annet har regjeringsbygg blitt stukket i brann og butikker plyndret. Sikkerhetsstyrker har svart med å skyte med skarpt, og flere titall mennesker er drept på begge sider.

Les også: En serie feilbombinger – men er USA skyldig i krigsforbrytelser?

Uroen startet med de største demonstrasjonene mot regjeringen i landet på mange år, som først ble utløst av misnøye over økende drivstoffpriser i den olje- og gassrike eks-sovjetrepublikken.

President Kassym-Jomart Tokajev oppløste regjeringen før militæret ble satt inn for å bryte opp demonstrasjonene i Almaty onsdag. Deretter ba han den russisk-ledede militæralliansen CSTO om å sende hjelp, noe han har fått.

Fredag beordret Tokajev sikkerhetsstyrkene til å skyte for å drepe.

– De som ikke overgir seg, vil bli eliminert, sa han i en TV-sendt tale.

Kasakhstan er ikke et av landene som Norge eksporterer forsvarsmateriell til, ifølge tall fra SSB.

Les også: Turbulens rundt F-35-regnestykke fra nyhetsbyrå

Powered by Labrador CMS