Nyheter

BUDSJETT: Tirsdag møtes regjeringen til sin siste budsjettkonferanse før statsbudsjettet kommer i begynnelsen av oktober. Bildet er fra en pressekonferanse om krigen i Ukraina og konsekvensar for Noreg april 2022.

Støre: Forsvarssatsingen betyr tøffere prioriteringer i statsbudsjettet

Mens finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har varslet skattelettelser, er statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mer nøktern foran budsjettkonferansen.

Publisert

– Jeg vil være ærlig på at når vi satser så mye på å ha et tidsriktig forsvar, blir det mindre ekstra penger til andre formål, sier Støre på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Tirsdag møtes regjeringen til sin siste budsjettkonferanse før statsbudsjettet kommer i begynnelsen av oktober. De store satsingene er allerede kjent: Forsvar, justis og helse.

– Den sikkerhetspolitiske situasjonen, kriminalitet og å få ned ventetiden i helsevesenet er de store satsingene. Det er ingen budsjettlekkasje, bare realiteter, sier statsministeren.

Finansminister Vedum har på sin side lovet skattelettelser for folk flest. I fjor fikk de med lave og middels inntekter i snitt kuttet sin inntektsskatt med mellom 200 og 600 kroner, mens gruppene med høy årslønn fikk økt sin inntektsskatt noe.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Begge var på pressekonferansen innom et av regjeringens viktigste talepunkter det siste året: Det såkalte vendepunktet i økonomien. Prisveksten er på vei ned, lønningene er på vei opp. Samtidig har lavere barnehagepriser og andre tiltak regjeringen fremmet i tidligere budsjetter trådt i kraft.

Powered by Labrador CMS