Nyheter

FØR AVREISE: Netthandelsgründeren Yusaku Maezawa (i midten) og hans assist Yozo Hirano landet mandag i Kasakhstan sammen med den russiske kosmonauten Aleksander Misurkin. De to romturistene har tilbrakt tolv dager på Den internasjonale romstasjonen ISS. Her er trioen avbildet før romferden.

Japanske romturister er tilbake på jorden etter besøk til ISS

Den japanske milliardæren Yusaku Maezawa og hans assistent Yozo Hirano landet på steppene i Kasakhstan mandag, etter å ha tilbrakt tolv dager på romferie.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen med den russiske kosmonauten Aleksander Misurkin landet de to rundt klokka 4.13 norsk tid. De hadde da vært tolv dager på Den internasjonale romstasjonen ISS.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Turen til «turistromfartøyet» Sojuz MS-20 er fullført, heter det i en uttalelse på nettsiden til Roskosmos.

Les også: Romfartssjef vil ha Europas første astronaut på månen innen 2030

Dermed er Russland igjen i gang med romturisme etter en pause på ti år. I mellomtida har konkurransen fra USA blitt betydelig tøffere.

Oppholdet på ISS har blitt dokumentert på netthandelsgründeren Maezawas Youtube-kanal, der han blant annet har lagt ut videoer om hvordan man pusser tenner og går på do. Han og assistenten er de første private japanske statsborgerne på romferd siden 1990.

Powered by Labrador CMS