Nyheter

GAZA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har vært sterk i kritikken mot Israels krigføring på Gazastripen. Siden oktober har Tyrkia blokkert Natos samarbeid med Israel på grunn av krigen, ifølge kilder med kjennskap til saken.

Tyrkia nekter Israel Nato-samarbeid

Tyrkia har siden oktober blokkert samarbeidet mellom Nato og Israel som følge av den pågående krigen på Gazastripen, ifølge kilder kjent med saken.

Publisert

Tyrkia har nedlagt veto mot alt Nato-engasjement med Israel siden oktober, inkludert felles møter og øvelser, opplyser kildene, som snakker på betingelse av anonymitet.

Ifølge dem anser Tyrkia Israels angrep mot palestinere i Gaza som et folkemord og derfor et brudd på Natos grunnleggende prinsipper.

Israel har status som Nato-partner og har fostret nære forbindelser med forsvarsalliansen og noen av dens medlemmer, spesielt USA, som er israelernes viktigste allierte.

Før Israels angrep i Gaza, der over 39.000 palestinere er drept på under 10 måneder, arbeidet også Nato-medlem Tyrkia for å reparere sitt forhold til Israel, som lenge har vært anstrengt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS