Nyheter

FORSTERKER: USAs forsvarsminister Lloyd Austin har beordret utplassering av flere militærskip og jagerfly til Midtøsten

Lloyd Austin har beordret flere militærskip og jagerfly til Midtøsten

USA forsterker nærværet sitt i Midtøsten ved å utplassere flere militærskip og jagerfly i regionen, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Publisert

Forsterkningene skal sikre økt beskyttelse for amerikanske styrker i regionen, samt bidra til et sterkere forsvar for Israel.

– Forsvarsminister Lloyd Austin har beordret justeringer i USAs militære stilling for å sikre at USA er forberedt på å reagere på ulike uforutsette hendelser, heter det i en uttalelse fra departementet.

USA forbereder seg på at Iran skal gjennomføre et gjengjeldelsesangrep mot Israel etter at Hamas-lederen Ismail Haniyeh ble drept i et antatt israelsk angrep i Teheran natt til onsdag.

Det er også ventet at Hizbollah skal svare etter at gruppens militære leder, Fuad Shukr, ble drept i et antatt israelsk angrep tirsdag.

President Joe Biden snakket natt til fredag med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I telefonsamtalen lovte han blant annet at USA vil beskytte Israel mot enhver trussel fra Iran og Iran-støttede grupper.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS