Nyheter

TAKHØYDE: Torgeir Knag Fylkesnes sier takhøyden i partiet skal være stor nok til å tåle en debatt med reell uenighet om SVs Nato-standpunkt.
TAKHØYDE: Torgeir Knag Fylkesnes sier takhøyden i partiet skal være stor nok til å tåle en debatt med reell uenighet om SVs Nato-standpunkt.

SV-topp frykter ikke at Nato skal splitte partiet

SV skal diskutere sitt Nato-standpunkt det kommende året. Nestleder Torgeir Knag Fylkesnes tror ikke det vil føre til splittelse.

Publisert Sist oppdatert

SVs forløper Sosialistisk Folkeparti ble tuftet på motstand mot norsk Nato-medlemskap. Etter Russlands invasjon av Ukraina er alliansefrie naboland på vei inn i Nato, og SV tar en ny debatt. Fylkesnes tror partiet skal komme seg helskinnet gjennom prosessen, skriver Dagsavisen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: SV-politiker kaster seg inn i svensk Nato-debatt

– Jeg tror derimot SV kan bli ett av de interessante stedene der man kan diskutere den nye sikkerhetspolitiske situasjonen, sier SV-nestlederen. Han sier takhøyden i partiet skal være stor nok til å takle en reell uenighet om fortsatt norsk Nato-medlemskap.

I programmet står det fortsatt at SV vil ta Norge ut av alliansen og heller ha en nordisk forsvarspakt. Fylkesnes sier han er genuint nysgjerrig på hvilket standpunkt han kommer til å lande på i debatten fram mot neste års landsmøte.

– Nå tenker vi gjennom sikkerhetspolitikken på nytt. Det skjer mye nå som former meningene til alle, og mer kommer sikkert til å skje. Det er en helt reell diskusjon som foregår, sier han.

Den andre nestlederen, Kirsti Bergstø, og utenrikspolitisk talsperson Ingrid Fiskaa har så langt forsvart Nato-motstanden, mens SV-leder Audun Lysbakken foreløpig ikke vil si hva han mener.

Powered by Labrador CMS