Nyheter

ZORAWAR: Stridsvognen Zorawar er utviklet spesielt for bruk i fjellområder.

India viste frem ny stridsvogn

Indias hær vil ta stridsvognen Zorawar i bruk innen 2027.

Publisert

Tidligere denne måneden ble den indisk stridsvognen Zorawar avduket. Det lette pansrede kjøretøyet er utviklet spesielt for bruk i høyden i fjellområdene langs Indias grense mot Kina.

Stridsvognen er utviklet av Defence Research and Development Organisation (DRDO) – Indias motstykke til Forsvarets forskningsinstitutt – og det indiske selskapet Larsen & Toubro.

– Ikke bare har vi designet stridsvognen i løpet av to til to og et halvt år, vi har også bygget en prototype. Nå skal vi teste og utvikle den første prototypen. Vi regner med at den indiske hæren kan ta Zorawar i bruk innen 2027, når alle prøver er ferdige, sier Rajesh Kumar, sjefen for stridsvognavdelingen i DRDO, til nyhetsbyrået ANI.

Ifølge ANI er DRDO i gang med å teste stridsvognen.

Ifølge indiske medier veier Zorawar 25 tonn. Kanonen og kamontårnet produsert av det belgiske selskapet John Cockerill. Den indiske hæren har i utgangspunktet bestilt 59 eksemplarer.

Stridsvognen er utviklet som svar på Kinas utplassering av artilleri og panserkjøretøy langs grensen. India og Kina er uenige om deler av grensen mellom de to landene. I 2020 ble både indiske og kinesiske soldater drept under skuddvekslinger i Galwan-dalen.

Stridsvognen er oppkalt etter den indiske generalen Zorawar Singh.

Powered by Labrador CMS