Nyheter:

REAGERTE: Et bilde lagt ut av det svenske forsvaret tirsdag viser svenske jagerfly og marinefartøy i Østersjøen. Foto: Antonia Sehlstedt / AP / NTB scanpix
REAGERTE: Et bilde lagt ut av det svenske forsvaret tirsdag viser svenske jagerfly og marinefartøy i Østersjøen. Foto: Antonia Sehlstedt / AP / NTB scanpix

Russiske landgangsfartøy fikk Sverige til å øke beredskapen

En øvelse med tre store russiske landgangsfartøy utenfor Gotland er årsaken til at Sverige har økt den militære beredskapen i Østersjøen.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Dagens Nyheter. De tre fartøyene av Roputsja-klassen passerte øst for Gotland tirsdag. Ifølge avisen var det denne øvelsen, kombinert med krisen i Hviterussland, som fikk svenske myndigheter til å reagere.

Svenske marinefartøy er sendt til området, og det er utplassert bakkestyrker på Gotland.

Fikk du med deg dette? Norske F-16 og F-35 trente med amerikanske bombefly som kan bære atomvåpen

Forsvarsminister Peter Hultqvist sa tirsdag at opptrappingen er et signal til Russland.

– Vi er ikke naive på noen måte, vi har jo sett utviklingen over tid. Det vi nå gjør med denne øvelsen, som forsvaret gjennomfører og vi markerer støtte til, er jo å sende signaler både til våre partnere og den russiske siden om at vi står opp for svensk integritet og suverenitet, sier forsvarsministeren.

– Omfattende militæroperasjoner er i gang i Østersjø-regionen, både russiske og vestlige, enkelte steder på en måte som vi ikke har sett siden den kalde krigen, sier Jan Thörnqvist, som leder den svenske innsatsen.

Uroen i Hviterussland: - Lite tyder på at Aleksandr Lukasjenko vil forlate sitt embete i stillhet

(©NTB)

Powered by Labrador CMS