Nyheter

BEKYMRET: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for migrantkrisen i Hviterussland.
BEKYMRET: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret for migrantkrisen i Hviterussland.

Krisen ved Hviterusslands grense hovedtema da Merkel møtte Stoltenberg

Tysklands statsminister Angela Merkel møtte Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fredag. Situasjonen ved grensa mellom Polen og Hviterussland var hovedtema.

Publisert

I tillegg til migrantkrisen var russisk militæraktivitet nær Ukraina et viktig tema i samtalen mellom Stoltenberg og den avtroppende tyske lederen, som fant sted i Berlin fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Merkel fremhevet også at Tyskland har kommet nærmere Nato-forpliktelsen om å bruke 2 prosent av brutto nasjonalprodukt på forsvar, selv om det fortsatt er en vei å gå.

Ifølge Stoltenberg har Tyskland en avgjørende rolle i Nato-samarbeidet.

– Nato trenger et sterkt Tyskland, både politisk og militært, sa Stoltenberg.

Les også: Nato fordømmer Russlands test av anti-satellittmissil

Han omtalte også situasjonen på grensa mellom Hviterussland og de østlige EU-landene som urovekkende.

Før fredagens møte fremhevet Stoltenberg at Nato viser solidaritet med Polen, samt med Latvia og Litauen som også har opplevd strømmer av migranter fra Hviterussland.

– Det vi ser, er at (Aleksandr) Lukasjenkos regime bruker sårbare folk som pressmiddel mot andre land. Det er kynisk og inhumant, og derfor har Nato-landene i en felles uttalelse fordømt denne oppførselen, sa Stoltenberg til pressen før møtet i Berlin.

Tusenvis av migranter, hovedsakelig fra Midtøsten, oppholder seg i leirer ved den polske grensen i håp om å komme seg til EU. Vesten sier krisen er skapt av Hviterussland for å splitte EU og slå tilbake mot sanksjoner. Minsk har avvist anklagene.

Les også: Nå har Norge fått sitt første Poseidon-fly

Powered by Labrador CMS