Nyheter

PÅ ØVELSE: Hendelsen inntraff på en øvelse i oktober. Dette bildet er ikke relatert til hendelsen, og er datert april 2019.
PÅ ØVELSE: Hendelsen inntraff på en øvelse i oktober. Dette bildet er ikke relatert til hendelsen, og er datert april 2019.

Ulykke med lysrakett: HV-sjefen iverksetter undersøkelse

En soldat havnet på legevakten i slutten av oktober da lysraketten han avfyrte, ikke forlot røret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen inntraff under årlig trening i områdestrukturen i Trøndelag heimverndistrikt (HV-12) 23. oktober. Soldatene skulle læres opp i oppskytning av lysrakett, men en av rakettene forlot ikke røret umiddelbart, går det frem av et brev Forsvarets forum har fått innsyn i.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Videre beskrives det at soldaten ikke slapp lysraketten før han kjente varme i hendene.

Ikke varige mén

Siden ble soldaten sendt til legevakten og videre til sykehus.

– Vi har fått beskjed om at det skal gå bra med soldaten. Han skal ikke ende opp med varige mén, sier kommunikasjonssjef Per Gunnar Grosberghaugen i Heimevernet til Forsvarets forum onsdag.

Tre dager etter hendelsen nedsatte sjefen for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen en forsvarsintern undersøkelse av hendelsen.

Frist i november

Undersøkelsens formål er følgende, går det frem av oppdraget:

  • Bringe på det rene hendelsens art og omfang, hendelsesforløp og hendelsenes årsak.
  • Klarlegge hvilke lover, forskrifter, instrukser eller ordre som gjaldt for den virksomheten eller det oppdraget der hendelsen inntraff.
  • Uttale seg om hva som kan gjøres for å avverge liknende situasjoner i fremtiden.

I tillegg sier Grosberghaugen at lysraketter per definisjon er ammunisjon, og at undersøkelsen skal få klarhet i om det er noe feil med den.

Gruppen som skal undersøke hendelsen, har fått frist til 12. november for å levere sin rapport.

Powered by Labrador CMS