Nyheter

STYRKING: Den påtroppende regjeringen ønsker å øke antallet soldater i Heimevernet betraktelig. Bildet viser Heimevernssoldater fra Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 under «øvelse Hafrsfjord»
STYRKING: Den påtroppende regjeringen ønsker å øke antallet soldater i Heimevernet betraktelig. Bildet viser Heimevernssoldater fra Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 under «øvelse Hafrsfjord»

Ny regjering ønsker 8000 flere HV-soldater

Støre-regjeringen ønsker 45.000 soldater i Heimevernets områdestruktur, i motsetning til de 37.000 som er skissert i langtidsplanen for forsvarssektoren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Heimevernet kan øke med 8000 soldater de neste årene. Det er om den påtroppende Støre-regjeringen får det som de vil. Senterpartiet gikk til valg på at de vil ha 50.000 soldater i Heimevernet (HV).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I regjeringsærkleringen «Hurdalsplattformen» presenterer den nye regjeringen sin politikk som de skal ta utgangspunkt i de neste fire årene. Der står blant annet at partiene ønsker å:

«Øke Heimevernets områdestruktur til 45.000 soldater. For å møte behovet for et tilstrekkelig antall personell i Heimevernet, skal det vurderes å opprette en egen utdanningskapasitet».

Denne politikken står i motsetning til Forsvarets langtidsplan for 2021-2024 som ble vedtatt i desember 2020.

Der står det at Heimevernet skal «videreføres med elleve heimevernsdistrikter innenfor en ramme på 37.000 befal og mannskaper i områdestrukturen». I tillegg er det 3000 befal og mannskaper i innsatsstyrkene.

Om Støre-regjeringen får det som den vil, blir dette en økning på 8000 soldater i Heimevernets områdestruktur.

Støre-regeringen skriver at de ser på det som viktig å styrke Heimevernets kapasiteter.

– Heimevernet må moderniseres som en territoriell styrke med lokalkunnskap og nærvær over hele landet. Det er strategisk viktig å sikre nærværet og kampkraften i Troms og Finnmark, står det i regjeringserklæringen.

Les mer: Dette sier den nye regjeringsplattformen om Forsvaret

Powered by Labrador CMS