Nyheter:

Pål Eirik Berglund under minnegudstjeneste i Norderhov kirke for de svenske og norske soldatene som falt under slaget på Norderhov for 300år siden.
Pål Eirik Berglund under minnegudstjeneste i Norderhov kirke for de svenske og norske soldatene som falt under slaget på Norderhov for 300år siden.

Ny sjef for Brigade Nord: – Gleder meg veldig til å ta fatt på jobben

Oberst Pål Eirik Berglund starter fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Publisert Sist oppdatert

Utnevning av oberst Pål Eirik Berglund til brigader i Hæren og beordring i stilling som sjef Brigade Nord med tiltredelse fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer, kom det fra statsråd fredag.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Brigade Nord er mye mer enn en bare en avdeling. Det er en kjernekomponent i nasjonal fellesoperativ virksomhet, et knutepunkt for alliert trening og samvirke, og en driver i utvikling og innovasjon i landdomenet, sier han til Forsvarets forum, og fortsetter:

– Og mest av alt er det veldig mange flotte mennesker som inspirerer. Det drives utrolig mye god tjeneste innenfor en bredde av fagfelt som er helt unik.

Han peker på beslutningene i langtidsplanen for Forsvaret som en av de store forventningene i brigaden fremover.

– Her må vi levere på utviklingen av landmakten, og brigadens del av det større fellesoperative bildet. Så må vi samtidig evne å vedlikeholde de operative leveransene både nasjonalt og internasjonalt. Og så er det viktig for meg at menneskene fremdeles gleder seg til å gå på jobb hver dag!

Berglund kommer fra stillingen som forsvarsattaché i Frankrike og har tidligere vært sjef for Panserbataljonen.

Lars Lervik satt i stillingen som brigadesjef fram til juni i år, da han tok over som sjef for Hæren etter Eirik Kristoffersen. Oberst Randi Åste Huse har vært midlertidig brigadesjef i påvente av tilsettingen.

Har du tips eller innspill til denne saken? Kontakt oss på [email protected]

Rettelse: Forsvarets forum fikk først opplyst at Berglund kommer fra stillingen som hærattaché i Frankrike. Det stemmer ikke. Han sitter som forsvarsattaché i Frankrike. Rettet 12.20, 11. september.

Powered by Labrador CMS