Nyheter

VARMT: Kristoffer Skonnord løp inn til beste tid i fredagens terrengløp i Halmstad.

Soleklar norsk seier i terrengløp

Danskene gjorde reint bord sammenlagt i nordisk mesterskap i femkamp, men norske Kristoffer glimtet til i mesterskapets siste disiplin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På siste dag av nordisk mesterskap i militær femkamp ble det jubel for de norske i terrengløp, da Kristoffer Skonnord tok en klar disiplinseier med tiden 26.58,8. Det er 37 sekunder foran nestemann, østerrikske Dominik Poberschnigg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Skonnord er fornøyd med fredagens terrengløp, til tross for motgang tidligere i mesterskapet.

– Jeg er fornøyd med løpingen, men jeg er ikke fornøyd med konkurransen under ett. Det er for dårlig i tre av fem øvelser, så da blir det som det blir, sier Skonnord, som klatrer til en syvendeplass sammenlagt etter maktprestasjonen i terrengløpet.

I terrengløpet løper herrene to runder, totalt åtte kilometer, i en løype som er lett kupert og som har ulike underlag underveis. Kvinnene løper den samme løypen, men de løper én runde på fire kilometer.

Klikk her for å lese mer om de norske ambisjonene før mesterskapet.

Personlige rekorder for flere nordmenn

Marius Dreyer løp seg også opp på sammenlagtlisten.

– Jeg måtte prøve å ta luka til Nickolaj foran og prøve å henge på hans rygg, forklarer han og henviser til danske Nickolaj Nørrelykke, som løp på tiden 28.47,5, tok sjetteplassen i disiplinen og endte på en tredjepalss sammenlagt.

KLATRER PÅ LISTEN: Resultatet på terrengløp sørger for at Marius Dreyer tar en femteplass sammenlagt.

– Så jeg åpner nok litt for sterkt for å prøve på det. Planen var å ta han før vi hadde løpt to kilometer, for jeg vet at han er en sterkere løpere enn meg. Men jeg klarte ikke det og jeg merker at jeg stivner litt i låret allerede etter første første bakke, etter 1200 meter.

– Så da er det 6800 meter igjen, hvor fokus er å overleve, sier Dreyer.

Til slutt løper han i mål på tiden 29.28,2 og en niendeplass i disiplinen. Han tar en femteplass sammenlagt.

I MÅL: Ingrid Øgsnes tok ny personlig rekord i terrengløp fredag.

Til tross for løpesmellen, er Dreyer godt fornøyd med mesterskapet som helhet. I Halmstad har han prestert sesongbeste på skyting, på hinderbanen og satt ny personlig rekord på granatkast. Han

Les mer om prestasjonene og se bildene fra hinderbanen her!

Også Ingrid Øgsnes har levert et solid mesterskap. Fredag satte hun ny personlig rekord i terrengløp, med tiden 16.44,7.

– Jeg har «perset» på tre øvelser i dette mesterskapet, så det er veldig gøy.

– Alt i alt har jeg ikke gjort det så bra resultatmessig i forhold til de andre utøverne. Jeg gjør det også poengmessig dårligere en jeg gjorde i Danmark tidligere i år. Men likevel, jeg perser på tre øvelser, så det er jo veldig bra, sier Øgsnes, som fortsatt er relativt fersk i femkampens verden.

Caroline Marki Mork løper på tiden 19.06,5 og ender på en tiende plass sammenlagt. Olivia Essebo måtte bryte konkurransen onsdag, som følge av en skade hun pådro seg i hånden etter hinderbanen.

FERDIG: – Det er så vondt underveis, og du skal ha det vondt ganske lenge. Men jeg tenkte underveis at jeg skal ikke klage, for guttene løper dobbelt så langt, sa Caroline Marki Mork etter målgang.

Stafettseier med norsk deltakelse

Etter samtlige fem disipliner var fullført fredag, var det dags for en «friendly compition», nemlig hinderbanestafett.

Der ble det seier for et lag med norsk deltakelse. Ingrid Øgsnes og Marius Dreyer løp første og siste etappe, sammen med tyske Phillip Reuss og østeriske Dominik Poberschnigg.

De danske utøverne har levert svært gode resultater gjennom hele mesterskapet, noe som vises tydelig på sammenlagtresultatene etter fem disipliner.

JUBELSCENER: Danske Jonas Lemvig løp (8 km) på 27.47,5. Tiden holder til en fjerdeplass i disiplinen. Sammenlagt tar han førsteplassen.
TOPPEN: Danske Juliane Hvid løp terrengløpet (4 km) på 14.33,9.

Det blir til slutt trippel dansk sammenlagtpall på kvinnesiden med Juliane Hvid, Johanne Tolstrup og Sara Hjalager. Det blir trippel dansk også på herresiden, med Jonas Lemvig, Nadim Yehia og Nickolaj Nørrelykke.