Morgendrillen

Isak Hårstad står bak den populære Instagram-kontoen Mellomjakka.
Isak Hårstad står bak den populære Instagram-kontoen Mellomjakka.

«Det her blir det penger av», tenker Mellomjakka-Isak når han sjekker aksjekurver om morgenen

Han skulle gjerne slått av en prat med Herman Flesvig for å «pushe om å bli featured» i neste sesong av førstegangstjenesten.

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Isak Hårstad

Alder: 24 år

Yrke: Vognfører/ Baseforsvar/ 132 Luftving

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– En ideell morgen er at jeg kommer meg opp av senga rundt halv 7, blaster «koppen» på høyttaleren mens jeg dusjer og får i meg ei skive før jobb. Men en reell morgen er litt annerledes. Opp ti over 7, NM i påkledning, ta seg en snus til frokost og ut døra.

– Hva er det første du gjør?

– Først sjekker jeg Instagram for å se over kontoaktiviteten gjennom natta, og sjekker om noen nattevakter har sent inn noe memes i dm’n (direkte meldings-innboksen). Nå nylig har jeg begynt å prøve meg litt på aksjer, så jeg åpner også Nordnet for å se en kurve som jeg har fint lite peiling på. Men nikker betryggende for meg selv og tenker «det her blir det penger av».

– Når starter arbeidet?

– Arbeidsdagen starter halv 8, men er vel ikke fullt i gang før samtlige har fått nedpå en halv liter med kaffe.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler. Har ikke råd til pensko.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Kunne ha sagt jeg er fan av en av disse, men alle på jobben vet jeg ikke er det. Så jeg sier bare at en Spartacus-økt (oppjazzet variant av sirkeltrening, journ.anm) aldri er feil.

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Bruk den energien og tiden du har til overs for å gjøre lagføreren din happy. Happy lagfører tilsvarer happy lag. Smisk smisk.

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har egentlig ikke opplevd noe kulturkræsj, men heller god sosialisering. Hvor amerikanerne ble stor fan av svenskesnus’n min, og jeg ble glad i amerikanerne sin «dip». Noe som bydde på mange små samtaler og trading av tobakk.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Jeg ville ha delt en FR med Herman Flesvig. Så vi kunne ha chatta litt om alt og ingenting, mens jeg egentlig sitter og «pusher om å bli featured» i neste sesong av førstegangstjenesten.

Soldatnytt tok pulsen: Er norske soldater som Ola Halvorsen, Ahre-Ketil, Preben og Tanja Laila?

– Smartklokke – yay or nay?

– Nay, du trenger ikke noe mer fancy enn ei pulsklokke. Alt over det, er bare noe folk kjøper for å flexe. Btw den smartklokka di, som du har på nedbetaling, ser bare alt for svær ut.

– Hva er den største utfordringer akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Folk som ikke setter på ny kaffe når de tar siste bunnslammet. Gjelder dessverre min arbeidsplass og muligens andre arbeidsplasser innenfor forsvarsektoren.

Powered by Labrador CMS