Nyheter:

KORONA: Flere tilfeller at Covid-19 etter påskeferien
KORONA: Flere tilfeller at Covid-19 etter påskeferien

32 soldater i Hæren korona-smittet

Syv personer befinner seg i isolasjon i leir, resten er i isolasjon hjemme forteller talspersonen for Hæren.

Publisert Sist oppdatert

Per 8. april er det totalt 32 personer som har bekreftet Covid- 19 i Hæren fordelt på indre Troms og Østlandet. Syv personer befinner seg i isolasjon i leir, resten er i isolasjon hjemme i følge talspersonen for Hæren Erik Skomedal.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har gjennom påskehøytiden vært noen smittetilfeller blant Hærens personell, noe vi også forventet da vi så smittetallene i Norge før påske, forteller Skomedal.

Det er variasjoner i de ulike leirene om personellet blir testet ved ankomst etter perm, de planlegger å teste alle.

– Det er enda for tidlig å si noe om hvordan smitten har vært etter påske, da de aller fleste møtte tilbake til tjeneste i tirsdag og de analyserte prøvesvarene ikke har kommet, tilføyer Skomedal.

Les også: Anbefaler å flytte HV-16 fra Bjerkvik til Tromsø

Sjøforsvaret har to soldater som har testet positivt for Covid 19.

– En har testet positivt hjemme og en har testet positivt etter ankomst. Karantene, varsling av nærkontakter og smittesporing gjennomføres i henhold til regelverk og de prosedyrer vi har i samarbeid med kommunene det gjelder, forteller talspersonen i Sjøforsvaret Michel Hayes.

I luftforsvaret har de tre tilfeller av smitte i følge kommunikasjonssjef i luftforsvaret Stine Barclay Gaasland.

- Så langt er vi kjent med totalt tre tilfeller av påvist smitte før og i løpet av påsken, men foreløpig ingen tilfeller av påvist smitte ved ankomst tilbake i leir, forteller Gaasland.

Les også: Fregatten KNM Thor Heyerdahl med innholdsrik påske: overvåket russisk militær aktivitet og hentet påskeegg i Berlevåg

Powered by Labrador CMS