Nyheter:

TRENER: Heimevernssoldater øver på ild- og bevegelse i Bjerkvik.
TRENER: Heimevernssoldater øver på ild- og bevegelse i Bjerkvik.

Anbefaler å flytte HV-16 fra Bjerkvik til Tromsø

Avdeling i Forsvarsdepartementet vil endre grensene på de fleste av dagens heimevernsdistrikter, skriver avisen Fremover.

Publisert Sist oppdatert

En utredning bestilt av forsvarssjef Eirik Kristoffersen anbefaler å flytte Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt (HV-16) fra Bjerkvik til Tromsø. Det skriver avisen Fremover.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarssjefen ba Avdeling for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet om en vurdering av grensene til landets heimevernsdistrikter. Nå er utredningen levert.

Utredningen anbefaler å justere grensene på de fleste av dagens heimevernsdistrikter, men det er kun for HV-16 at departementet foreslår å flytte distriktsstaben.

Årsaken til dette er ifølge Fremover at operasjonsområdet til HV-16 går over to fylker. Operasjonsområdet strekker seg fra Tysfjord, Lofoten og Vesterålen i sør til grensen mot Finnmark i det tidligere Troms fylke.

Les også: Hun leder Heimevernet fra sin egen stue

Det er ennå ikke klart hva Forsvaret vil gjøre med utredningen. Kristoffersen har foreløpig ikke gitt sin anbefaling videre til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Forsvarssjefen selv ønsker å beholde HK-16 i Bjerkvik.

– Det vil koste penger å flytte HV-16 til Tromsø. De pengene har jeg ikke, sier Kristoffersen til Fremover.

Powered by Labrador CMS