Nyheter:

NÆRKAMP: Gardister fra Hans Majestet Kongens Gardes 4. Gardekompani trener nærkamp som en del av utdanningen.
NÆRKAMP: Gardister fra Hans Majestet Kongens Gardes 4. Gardekompani trener nærkamp som en del av utdanningen.

Frp vil ha svar om forsikring av soldater

Stortingsrepresentant Silje Hjemdal vil vite om forsvarsministeren vil innføre en forsikringsordning dekker all form for tjenesteaktivitet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag skrev Forsvarets forum at Hæren begrenser nærkamptrening. Årsaken er at Hæren vil ha avklaring på om personellet har forsikringsdekning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Saken fikk stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet (Frp) Silje Hjemdal til å reagere. Hun har sendt et skriftlig spørsmål til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

«Vil forsvarsministeren innføre en forsikringsordning for å sikre at de som er inne til førstegangstjeneste er dekket i all form for tjenesteaktivitet samt også dekker fritiden og velferdsturer?», spør Hjemdal.

Les også: Kadetter i kamp

I et beslutningsnotat datert 4. mars, som Forsvarets forum har fått innsyn i, står det at hærsjef Lars Lervik har besluttet at trening på nærkamp og arrestasjonsteknikk skal begrenses til et faglig definert minimumsnivå. Det gjelder frem til juni.

Powered by Labrador CMS