Nyheter:

Tidligere vernepliktig fra Haakonsvern er utskrevet fra sykehus

En tidligere vernepliktig er utskrevet etter å ha ligget på Haukeland universitetssjukehus med covid-19.

Publisert Sist oppdatert

Det viser oppdaterte tall over innlagte koronapasienter på Haukeland universitetssjukehus, ifølge Bergens Tidende.

Mannen var inntil nylig inspektør på Haakonsvern, men dimitterte for rundt én uke siden. Han er en av tre nye smittetilfeller i Bergen som ble kjent i helgen.

39 personer ved militærbasen ble i forbindelse med smitteutbruddet satt i karantene og testet for viruset. Mandag opplyste Sjøforsvaret at ingen av de 39 så langt hadde testet positivt.

Sjøforsvaret gjennomførte 19-20 juli innrykk ved rekruttskolen på Madlaleiren i Stavanger. Ved innrykk under koronapandemien i april ble det gjennomført omfattende testing av rekruttene for koronaviruset. 872 rekrutter ble testet da de møtte ved rekruttskolen KNM Harald Haarfagre i Stavanger. Av dem testet to personer positivt, ifølge NTB.

Under Gardens innrykk på Terningmoen i april ble omtrent 300 soldater testet. Der ble det ikke gjort noen positive tester.

Nå legges innrykket opp annerledes:

Rekruttskolen blir ganske lik de foregående innrykkene, men de skal ikke testes, sier kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret, Torill Herland.

Det bekrefter Forsvarets sanitet (FSAN).

– FSANs vurdering er at det ikke er nødvendig å gjennomføre et testregime ved innrykk slik situasjonen er nå. Dette er i tråd med FHIs anbefalinger, skriver talsperson i Forsvaret, Frank Sølvsberg, i en e-post til Forsvarets forum.