Nyheter:

TESTE: Det franske militæret vil utføre en langdistanse ballistisk missil test.
TESTE: Det franske militæret vil utføre en langdistanse ballistisk missil test.

Frankrike tester ballistiske missiler i Atlanterhavet

Frankrike er i ferd med å teste et forbedret ballistisk missil eller et hypersonisk våpen, skriver The Drive.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Varsel til sjøfolk om å holde seg unna visse områder av Atlanterhavet, som strekker seg fra kysten av Frankrike til et område like nord for Bermuda , på grunn av kommende «missiloperasjoner», indikerer at det franske militæret vil utføre en langdistanse ballistisk missil test en gang i neste måned, skriver The Drive.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Sverige frister Finland med milliardfly

Ny variant

Den nøyaktige plasseringen av de fire grensesonene har reist spørsmål om denne lanseringen vil være en test av en ny variant av Frankrikes M51 ubåt-basert ballistiske missil , eller SLBM, en nøkkelkomponent i landets atomavskrekkende evner, også med et hypersonisk våpen.


Dr. Marco Langbroek, en nederlandsk arkeolog og Space Situational Awareness-konsulent ved Leiden University i Nederland, var rask på å påpeke minst to bemerkelsesverdige forskjeller mellom disse advarselområdene og den tredje som skal tre inn senere denne uken.

Les også: Jack ble Forsvarets godkjente militær tjenestehund nummer 2000

Simulerer test uten ubåt

Å skyte en SLBM fra land kan indikere en test av en ny variant som ikke er moden nok til å skyte trygt fra en faktisk ubåt.

– Det eneste rare er at oppskytningen ser ut til å være fra land, ikke fra en ubåt,
ifølge Dr. Langbroek.

DGA missiltester har en landbasert nedsenket testplattform for å simulere avfyringen av SLBM uten å bruke en faktisk ubåt, som den har brukt i tidligere M51-tester, som vist i videoen nedenfor.

Powered by Labrador CMS