Nyheter:

AVBIDLET: Styrkebeskyttelsesoldater fra NORTAD III på rekognosering i Bamako, Mali.
AVBIDLET: Styrkebeskyttelsesoldater fra NORTAD III på rekognosering i Bamako, Mali.

Opprørere drept i Mali

26 militante er drept i en militæroperasjon med styrker fra Mali og Frankrike, opplyser den maliske hæren.

Publisert Sist oppdatert

Aksjonen fant sted tidlig mandag i Alatona, nær grensen til Mauritania. Den var et svar på et overfallsangrep som opprørere sto bak lørdag, het det i en uttalelse fra hæren i Mali tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hæren oppgir ingen detaljer om lørdagens angrep.

Les også: Ansatte som slutter: – Alarmklokkene bør ringe hos flere.

Franske og maliske styrker satte i gang et motangrep etter å ha sporet opp opprørernes tilholdssted. I den felles aksjonen ble 26 opprørere drept, og i tillegg ble to kjøretøy ødelagt. Soldatene tok også kontroll over et stort antall våpen.

Den tidligere kolonimakten Frankrike gikk inn i Mali i 2013 for å hjelpe landet med å slå tilbake et jihadistopprør som startet nord i landet i 2012. Frankrike har 5.100 soldater utstasjonert i Mali, der tusener av soldater og sivile er blitt drept i konflikten og hvor hundretusener er blitt drevet fra sine hjem.

Også Norge har soldater i Mali. De norske soldatene er en del av FN-operajonen MINUSMA og består av et transportflybidrag med besetning, teknikere og annet støttepersonell.

Les også: Tre FN-soldater såret i angrep i Mali.

Powered by Labrador CMS