Nyheter

FORDØMMER: Zhao Lijian, talsmann i det kinesiske utenriksdepartementet, fordømmer den franske erklæringen.
FORDØMMER: Zhao Lijian, talsmann i det kinesiske utenriksdepartementet, fordømmer den franske erklæringen.

Kina opprørt over fransk folkemorderklæring

I Frankrike er det vedtatt en erklæring for å omtale Kinas behandling av uigur-befolkningen som folkemord. Kina fordømmer anklagene fra Frankrike.

Publisert

Erklæringen stiller seg dermed i rekken av mange lignende i andre vestlige land. Dette skjer kun uker før vinter-OL i Beijing. Kina reagerer sterkt på den franske erklæringen og avviser anklagene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Resolusjonen fra den franske nasjonalforsamlingen angående Xinjang ignorerer fakta og juridisk kunnskap, og den blander seg grovt inn i Kinas interne anliggender, sier Zhao Lijian, talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet.

Kina har høstet sterk internasjonal kritikk for behandlingen av de muslimske uigurene i Xinjiang-provinsen og har ifølge menneskerettighetsorganisasjoner satt over 1 million av dem i interneringsleirer, som av flere land er blitt omtalt som konsentrasjonsleirer. Det hevdes at uigurene utsettes for tvangsarbeid, tvungen sterilisering, tortur og indoktrinering. USA kaller det, i likhet med Frankrike, et folkemord.

Kina har ikke avvist eksistensen av leirene, men hevder at det kun er snakk om et tilbud om omskolering for å hindre at uigurene rekrutteres til islamsk ekstremisme.

Powered by Labrador CMS