Nyheter

Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis i nasjonalforsamlingen i Aten torsdag. Hellas har inngått en omfattende, femårig forsvarsavtale med Frankrike.

Forsvarsavtale med Frankrike vedtatt i Hellas

Nasjonalforsamlingen i Aten har godkjent en forsvarsavtale med Frankrike som inneholder et punkt om å hjelpe hverandre i tilfelle angrep.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarspakten mellom de to landene har blitt dårlig mottatt i Tyrkia, som ligger i en ressurskonflikt med Hellas øst i Middelhavet. Alle de tre landene er fra før medlemmer av Nato og dermed omfattet av alliansens alle-for-en-prinsipp.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– For første gang har vi en klar og tydelig klausul om militær assistanse i tilfelle en tredjepart angriper en av de to statene, sa Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis i nasjonalforsamlingen.

Les også: Hellas kjøper franske fregatter

– Vi vet alle hvem som truer hvem med en krigsanledning øst i Middelhavet, føyde han til.

Avtalen ble kunngjort i Paris i forrige uke av Mitsotakis og Frankrikes president Emmanuel Macron. Hellas skal også kjøpe tre fregatter av Frankrike.

Powered by Labrador CMS